Loader

Escrow-certificering voor Compass Suite software van Doc4

De broncode en de bijbehorende technische documentatie van de Compass Suite software van Doc4 zijn opnieuw gecertificeerd door Software Borg Stichting en gedeponeerd bij de IT-notaris. Voor gebruikers van Compass Suite is hierdoor de continuïteit van hun bedrijfskritische softwaresystemen bij calamiteiten gegarandeerd. De Escrow-certificering is binnen de branche een officieel keurmerk en wordt alleen toegekend als de software voldoet aan tal van kwaliteitsvoorwaarden. De software van Doc4 werd in 2014 voor het eerst Escrow gecertificeerd.

“In deze tijden waarin de coronacrisis indirect een reële bedreiging vormt voor de continuïteit van bedrijven vinden wij het belangrijk onze klanten en partners deze garantie te geven. Voor ons draagt de certificering bij aan de verdere professionalisering van Doc4”, stelt Sybren Kuperus van Doc4.

De Escrow-regeling van Software Borg Stichting bestaat uit een titelonderzoek (onderzoek naar de origine van het intellectueel eigendom en de auteursrechten), fingerprint (broncode onderzoek), een volledige verificatie, een depot bij de Stichting IT-notaris en de benodigde nazorg. Jaarlijks vinden een onderzoek en beoordeling plaats om te bepalen of de software blijft voldoen aan alle kwaliteitseisen en -voorwaarden.

Compass Suite
Compass Suite monitort het complete document output management proces, van data tot de (digitale) brievenbus. Administratieve rompslomp en handmatige werkzaamheden zijn verleden tijd. Met Compass Suite hebben organisaties met één klik controle op het gehele proces en inzicht in eventuele fouten of verschillen in documenten en bestanden. En dat betekent een flinke tijds- en kostenbesparing.